Topprestatie Schoolexamen Spaans DENISE

Afgelopen week hebben een handvol leerlingen op DENISE schoolexamen Spaans afgelegd. Met gemak hebben ze het hoogste havo-niveau bereikt. Maar dit zijn ook leerlingen met het Spaans als thuistaal of tweede taal. Gefeliciteerd, Martina, Luís, Carlota en Yasmina!

De leerlingen hebben o.a. een historisch onderbouwd en kritisch pleidooi afgestoken over een zelfgekozen onderwerp dat verleden en actualiteit bij elkaar bracht. De Peruviaanse vrijheidsheld Tupac Amaru, de laatste Inca, als inspiratiebron van de Amerikaanse rapper Tupac Shakur. De staat van de abortuswetgeving in Argentinië en in Italië, en hoe vrijheid en veiligheid onder druk staan. En hoe in dertig jaar tijd de klimaatverandering de leefkwaliteit van Spanje heeft beïnvloed, en de gevolgen voor de toekomst.

Inmiddels – half juni 2020 – hebben de leerlingen glansrijk het examen Spaans behaald. Niet alleen de leerlingen zijn heel blij, ook de school ziet hoeveel het met leerlingen doet als ze de kennis die ze hebben kunnen verzilveren. Komend jaar krijgen leerlingen met gevorderde kennis van het Arabisch ook kans om examen te doen in deze taal. De belangstelling is groot!